Saturday, May 14, 2011

بالهنا و الشفا الطريقه السريه لطبخ فتة الكوارع


فتة الكوارع.طرق عمل فتة الكوارع بالصور

المقادير
كوارع..ودى بتكون من عند الجزار مقطع و منظف

رزأبيض- صلصة بالتوم - خبز

الطريقة
نغسل الكوارع كويس جدا ونزيل أى شعر أو أى شيء غير مستحب فيها

وننقعها فى طبق به ماء وخل.

بعد ذلك نضع حلة على النار وبها ماء- بصلة كبيرة ومقطعة-فلفل أسود-ورق لورا-وممكن تضيفى حبهان ..

وعند الغليان نضع الكوارع....

ملاحظة هامة جدا.. يفضل أنك تسلقى الكوارع قبل ما تعمليها بليلة لأنها ممكن تكون كبيرة وتاخد وقت كبير..يعنى أسلقيها لمدة ساعتين.. واتركيها الى تانى يوم.. عندما تعيدى تسويتها لن تأخذ أى
وبعد كدة نعمل الفتة

نحضر الرز الابيض

والخبز....
وصلصة الفتة...
نحمر التوم...
ثم نضيف عصير الطماطم..

وممكن تضيفى الخل قبل عصير الطماطم... أو على وش الفتة بعد تجهيزها

..........................
بعد كدة أنا نقلت كام قطعة من الكوارع فى صينية صغيرة..ورشيت عليها جزء من صلصة الفتة...ودخلتها الفرن..




الطريقة الثانية

الكوارع(الأكارع) هي أقدام البقرة او الخروف ..الخ
ويفضل استخدام كوارع البقر الصغير او متوسط العمر
المكونات

---------
زوج من الكوارع أو الكمية المناسبة لعدد الأفراد

ا بصلة
ورق لورا(لورى)
4 حبات حبهان (هيل)
فصين مستكة
5 حبات تقريبا فلفل أسود حب أو ربع ملعقة فلفل أسود مطحون
للتتبيل ملح وفلفل أسود
--------------
مقادير الفتة
-----------
2كوب رز مصري
2خبز عربي اى نوع متوفر
2\1 راس ثوم
4\1 كوب خل
ملح
مرقة الكوارع


الطريقة
-------

تغسل الكوارع جيدا وتدعك بالملح والدقيق وتترك ربع ساعة ثم تشطف جيدا
تسلق في ماء مغلي ومعها البصل
مع نزع الريم الذي يظهر على السطح

نضع الحبهان وورق اللورا والفلفل والمستكة وتترك الى أن تنضج حوالي ساعتين
مع مراعة تغطية الحلة


وهناك طريقة أخرى للسلق وهي وضع الكوارع في ماء بارد على النار ونتركه يغلي لمدة 5 دقائق تقريبا سيظهر على السطح كمية كبيرة من الريم كما في الصورة


نطفي النار ونستغنى عن هذا الماء ونشطف الكوارع بالماء ثم نسلقها في ماء مغلي ونتمم الخطوات كما في السابق


بعد تمام النضج نتبلها بالملح وقليل من الفلفل الأسود

ونتركها لتبرد قليلا حتى نستطيع نزع الجلد من العظم لإستخدامه مع الفتة


-----------------------
تقلية الثوم
------------
يفرم الثوم جيدا
يحمر في 2 ملعقة سمن
بمجرد ان يحمر لونه نضع عليه الخل ولكن بعيد عن النار ثم نعيده على النار لمدة دقيقة مع وضع رشة ملح



نطبخ الرز بالطريقة المعتادة
نحمص الخبز في الفرن ونقطعه قطع متوسطة او نقطعه ثم نحمصه
نضع الخبز في طبق التقديم ونسقية بالمرق الناتج عن سلق الكوارع
ونضع عليه جزء من تقلية الثوم
وممكن أيضا جزء من الكوارع المنزوعة من العظم
ثم نضع الرز ثم تقلية الثوم
ثم الكوارع







واذا كان عدد الأفراد يحتاج لكمية رز اكثر من المذكورة نزيد كمية الخبز
ونسقيه بالمرق في طبق اخر غير طبق التقديم ونزيد الطبقات

أى نضع طبقة خبز ثم طبقة رزثم كوارع ثم خبز ثم رز ثم الكوارع


No comments:

Post a Comment